Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Costin Grigore

14 Iulie 2015
Vizualizari: 510
Comentează add

Cea mai mare retea de radio din Europa - EuranetPlus, organizează marți, la Bruxelles, o dezbatere privind proiectele Uniunii Europene pentru combaterea saraciei în lume.

Dezbatere EuranetPlus: proiecte UE pentru combaterea sărăciei în lume Dezbatere EuranetPlus: proiecte UE pentru combaterea sărăciei în lume - Conține audio

costin-grigore

EuranetPlus, cea mai mare reţea de radio din Europa, organizează marți o nouă dezbatere la Bruxelles, de această dată privind proiectele Uniunii Europene pentru combaterea saraciei în lume.

Dezbaterea îşi propune să arate şi modul în care aceste programe îi ajuta şi pe cetăţenii europeni.

Sunt invitati experţi în dezvoltare şi membri ai Parlamentului European.

Anul acesta ONU va înlocui cu o nouă agendă “Obiectivele de dezvoltare ale Mileniului, ce au ghidat politica mondială în ultimii 15 ani.

Astfel 2015 dă o şansă comunitatii internaţionale să reflecteze asupra greşelilor trecutului şi să schimbe lumea în care trăim.

Este în acelaşi timp o oportunitate pentru Uniunea Europeană de a-şi demonstra angajamentul pentru eliminarea sărăciei în lume, iar mesajul executivului de la Bruxelles către cetăţenii europeni este că aceste programe sunt şi în interesul nostru.

Audio: Agenda europeana. (Euranet Plus)

Exemplul cu cel mai mare impact porneşte de la una dintre cele mai mari probleme ale Europei din ultima perioadă - Numărul tot mai mare de refugiaţi din Africa. În fiecare zi sunt mii de oameni disperaţi care, îşi riscă viaţa încercand să traverseze Mediterana.

Ce ar fi insă dacă nu am mai vedea, tot în fiecare zi, imagini a ceea ce pare a fi un continent African chinuit de conflicte şi sărăcie.

De aceea mulţi dintre noi se întreabă cum ar putea statele dezvoltate să contribuie mai mult pentru schimbarea acestui tablou.

Este şi una dintre intrebările care vor fi puse la dezbaterea de marți organizată de cea mai mare retea de radio din Europa - EuranetPlus.

Răspund europarlamentari şi experţi în dezvoltare durabilă. O altă temă a priveşte atingerea tintei oficiale de asistenţă financiară pentru dezvoltare, stabilită la 0,7 la sută din venitul naţional brut.

Cetăţenii europeni sunt conştienti de importanţa acestui ajutor şi par gata să facă chiar mai mult, arată datele unui recent sondaj Eurobarometru.

Cei mai mulţi dintre ei, sunt de acord că reducerea sărăciei în aceste ţări ar trebui să fie o prioritate pentru Uniunea Europeană. Iar aproape jumătate ar fi gata să plateasca mai mult pentru alimentele sau produsele provenite din aceste state.

Cu un astfel de sprijin popular Uniunea Europeană a ajuns cel mai mare donator mondial, deşi nu a reuşit să atingă nivelul solicitat de ONU.

Dar cu toate acestea a contribuit la schimbarea în bine a vietii a milioane de oameni, spunea preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Mai sunt însă multe de făcut .

Unul din opt oameni la nivel mondial încă suferă de foame, iar multe dintre ţările bogate în resurse din Africa au unele dintre cele mai ridicate rate de mortalitate infantile din lume.


Etichete Euranet PlusComisia EuropeanăUEBruxellesdezbatereretea de radioproiectecombaterea saracieiONUrefugiatiJean Claude Juncker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live