Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

12 Noiembrie 2020
Vizualizari: 716
Comentează add

Codul Comunicațiilor Electronice transpune Directiva Europeană din 2018. Termen limită decembrie 2020, în caz contrar România intră în procedură de Infrigement.

Dezbatere aprinsă la Min. Transp. și Comunicațiilor pe Codul Comunicațiilor

alex-lancuzov

  Foto: pixabay.com.

Dezbatere aprinsă la Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor pe Codul Comunicațiilor.

Codul Comunicațiilor Electronice transpune Directiva Europeană din 2018. Termen limită decembrie 2020, în caz contrar România intră în procedură de Infrigement.
 
Avocatul Poporului : Se încalcă dreptul la proprietate
 
Dezbatere aprinsă astăzi, Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor unde s-a discutat despre Codul Comunicațiilor, un proiect de lege care transpune o Directivă Europeană din 2018 privind comunicațiile electronice. Ministerul de resort explică necesitatea corelării legislației naționale cu cele europene în timp ce Avocatul Poporului și alte Asociații Civice atrag atenția că tehnologia 5 G încalcă inclusiv dreptul de proprietate.
 
Proiectul de Lege lansat în dezbatere publică la jumătatea lunii octombrie transpune Directiva Europeană 1972 pe 2018 pentru instituirea Codului European al Comunicațiilor electronice, act normativ care a cuprins, într-un singur document toate directivele din domeniu. Se propun o serie de modificări pentru o mai bună conectivitate între utilizatori dar și măsuri pentru a sprijini dezvoltarea rețelelor și serviciilor de comunicații electronice. Marius Săceanu de la Direcția Juridică ANCOM Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații : ,,Prin implementarea Directivei se asigură reducerea costurilor, reducerea birocrației și asigurarea unui termen clar de autorizare în construcții pentru instalarea rețelelor de comunicații “
 
Reprezentanții unor Asociații au susținut că tehnologia 5 G ar putea fi periculoasă pentru sănătatea oamenilor iar Instituția Avocatul Poporului arată că se încalcă dreptul la proprietate la instalarea infrastructurii pentru rețele, Roxana Gavrilă, consilier în cadrul Instituției Avocatul Poporului : ,,Nu mai este necesar acordul Asociației de Proprietari pentru lucrările de construcții contractul – pentru instalarea rețelei- urmând a fi semnat cu Președintele Asociației de Proprietari “
 
Termenul limită pentru transpunerea în Lege a Directivei Europene privind Comunicațiile Electronice este luna decembrie, în caz contrar România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene.
 
(PH)
 

Etichete Codul Comunicațiilor Electroniceministerul transporturiloravocatul poporului5Grelee(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live