Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

5 Mai 2010
Vizualizari: 6752
Comentează add

Exploratoarea Uca Marinescu a surprins în călătoria ei în jurul lumii imagini dezolante despre dezastrul ecologic lăsat în urmă de exploatarea minieră cu cianuri din Yellowknife, Canada.

Dezastrul ecologic din Yellowknife în imagini Dezastrul ecologic din Yellowknife în imagini - Conține audio Dezastrul ecologic din Yellowknife în imagini - Conține galerie foto

ionut-dragu

Accesul în zona minieră este interzis de mulţi ani, mediul fiind periculos pentru persoanele neautorizate. Foto: Uca Marinescu.

Efectele exploatării miniere cu cianuri din Yellowknife, Canada au fost surprinse în imagini de exploratoarea Uca Marinescu în călătoria ei în jurul lumii.

Intervievată prin telefon de către redactorul Radio România Actualităţi Mihaela Helmis, Uca Marinescu a descris zona drept una "pustiită şi distrusă".

Potrivit localnicilor contactaţi de Radio România, activitatea minieră din zonă ar fi fost sistată din cauza efectelor produse de deşeurile cu cianură.

Exploratoarea Uca Marinescu spune că autorităţile locale cheltuiesc anual aproape 1miliard de dolari doar pentru a ţine solul îngheţat, astfel încât să nu permită răspândirea noxelor provenite din lacul de cianură.

Mai multe amănunte despre experienţa canadiană legată de exploatările cu cianuri le puteţi găsi pe blogul Ucăi Marinescu "În jurul lumii".

Audio: Rareş Ungureanu, un român care locuieşte la Yellowknife, a fost ghidul Ucăi Marinescu la lacuri cu cianuri.


Etichete YellowknifeCanadacianurămină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live