Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

2 Septembrie 2014
Vizualizari: 1376
Comentează add

Americanul Patrick Seidler, fondatorul companii de biciclete din SUA. a prezentat la primăria Deva un proiect de piste de biciclete în Deva și Sibiu.

Deva poate deveni primul oraș românesc al bicicletelor

ilie-pintea

Foto: primăriadeva.ro.

Un concept integrat privind realizarea unei rețele urbane de piste de biciclete în Deva și Sibiu, ca o soluție specială pentru reducerea poluării, ridicarea nivelului de sănătate al populației și creșterea gradului de siguranță în trafic, a fost prezentat, la Primăria Deva, de americanul Patrick Seidler, fondatorul unei companii de profil.

El este un cunoscut promotor al introducerii sistemelor moderne care să asigure transportul cu ajutorul bicicletelor și a spus, în prezentarea sa, că pentru a realiza acest proiect, Deva are nevoie de trei lucruri: de suportul oficialilor, de suportul companiilor locale și, de asemenea, de suportul societății civile și a reprezentanților acestora.

Autoritățile locale vor să facă din Deva primul oraș românesc al bicicletelor, după modelul olandez pe care l-au studiat la fața locului, iar împreună cu expertul american va fi realizat un proiect unitar, care să interconecteze toate cartierele cu piste pentru biciclete.

Cele două comunități, Deva și Sibiul, au încheiat un parteneriat pentru a putea atrage fonduri europene cu care să finanțeze acest proiect în cele două orașe, iar primăria din Deva se bucură deja de sprijinul unuia dintre cei mai mari producători de biciclete din Europa de Est, care deține o fabrică de biciclete în oraș.


Etichete Știri CentruSibiuDevapistebicicleteSUAPatrick SeidlerWilderness Trail BikesDHSorașpoluaresănătatetraficprimărie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live