Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

11 Iunie 2016
Vizualizari: 1074
Comentează add

Primarul oraşului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare.

Deva: Condamnare la închisoare cu executare pentru primarul abia reales

ilie-pintea

Sală de tribunal. Foto: Arhivă/Facebook.com.

Primarul ales al municipiului Deva la alegerile din 5 iunie, Mircia Muntean, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare cu executare într-un  dosar privind conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Sentinţa nu este definitivă, iar Mircia Muntean a declarat cu puțin timp în urmă că va face apel la aceeaşi instanţă.

Potrvit deciziei de azi a instanței, la rămânerea definitivă a pedepsei, el nu mai are dreptul, timp de doi ani, de a fi ales în funcţii publice sau autorităţi publice. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Mircia Muntean a declarat că este nevinovat în acest dosar, menţionând însă că se va supune deciziei luate de magistraţii Înaltei Curţi. El a mai spus că în zece zile va face recurs și speră ca toţi martorii să fie audiaţi de această dată de completul de cinci magistraţi, deoarece unul dintre martorii cheie n-a fost acceptat, sub presiunea timpului.

Muntean a afirmat, ca şi până acum, că la volanul maşinii implicate în accidentul pentru care a fost condamnat se afla o altă persoană, care ar fi părăsit ulterior locul accidentului.

Primarul Devei a fost condamnat de instanţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă iniţială 2  ani de închisoare cu executare, pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, în octombrie 2014, deputatul fiind trimis în judecată în mai 2015. Pedeapsa a fost contopită cu o alta, de patru ani închisoare cu suspendare, la care Muntean a fost condamnat, în septembrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Mircia Muntean a candidat la alegerile locale din acest an din partea PSRO şi a fost ales primar al municipiului Deva cu 36,2% din voturile electoratului.  El a mai condus Primăria Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012, la acea vreme el fiind membru al PNL.

Primarul ales al oraşului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat azi în primă instanţă la şase ani de închisoare cu executare.

El a primit doi ani de închisoare pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pedeapsă care a fost contopită cu una mai veche, de patru ani cu suspendare, pentru abuz în serviciu - transmite corespondentul RRA Ilie Pintea.

Decizia de astăzi nu este definitivă.

Mircia Muntean a fost implicat, în octombrie, 2014, când era deputat, într-un accident rutier în care a acroşat un autobuz fără pasageri şi un autoturism.

Testele făcute ulterior de poliţişti au arătat că acesta consumase alcool.

Mircia Muntean a fost primar al Devei timp de patru mandate, din 1996 până în 2012, şi a fost ales din nou duminica trecută, cu 35% din voturi.


Etichete Primarul oraşului DevaMircia Munteanalegeri locale 2016condamnat la închisoare cu executare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live