Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 538
Comentează add

A 25-a conferinţă a părţilor din convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbarea climatică, COP 25, a fost organizată în timp record.

Despre viitorul planetei se va vorbi de luni la Madrid

florin-lepadatu

 Foto NASA-AFP

Despre viitorul planetei se va vorbi de luni la Madrid.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a spus că omenirea trebuie să pună capăt războiului împotriva naturii.

Într-un discurs premergător conferinţei pentru climă, el a afirmat că planeta ripostează şi că punctul fără întoarcere este aproape.

De la Madrid, Annamaria Damian transmite: "A 25-a conferinţă a părţilor din convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbarea climatică, COP 25, a fost organizată în timp record şi Spania încearcă să demonstreze astfel implicarea în diminuarea efectelor încălzirii globale.

COP 25 are loc la Madrid sub preşedinţie chiliană.

Ministrul tranziţiei ecologice, Teresa Ribera, a subliniat la o întâlnire cu corespondenţii străini la Madrid rolul de gazdă al Spaniei: "Obligaţia noastră este ca totul să fie în regulă, să funcţioneze bine, astfel încât toate eforturile diplomatice şi ale participanţilor să se concentreze pe ceea ce este mai important: activarea, promovarea şi accelerarea acţiunii.

Credeam că putem fi utili în procesul de identificare, de dialog, de căutare de soluţii, cum ar face orice ţară, la orice conferinţă de acest nivel".

La eveniment vor participa şefi de stat şi de guvern din peste 40 de ţări şi autorităţi care reprezintă toate instituţiile europene.

Centrul de târguri şi expoziţii FEMACON, un spaţiu de peste 100.000 de metri pătraţi, a fost amenajat special pentru evenimentul la care s-au înscris peste 30.000 de persoane.

Summitul climei de la Madrid costă aproximativ 50 de milioane de euro şi beneficiul ar putea fi de peste 200 de milioane, a anunţat guvernul spaniol."


Etichete Climăgheţar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live