Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (continuare) Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Alexandra Andon

2 Iulie 2012
Vizualizari: 2014
Comentează add

Invitatul ediţiei din 2 iulie a emisiunii "Actualitatea în dezbatere" este generalul Corneliu Dobriţoiu, ministrul apărării naţionale.

Despre participarea României la misiunea din Afganistan Despre participarea României la misiunea din Afganistan - Conține audio

alexandra-andon

Corneliu Dobriţoiu. Foto: Agerpres.

Duminică s-au împlinit zece ani de când primul contingent român a ajuns în Afganistan.

Sunt zece ani ai unei intervenţii într-un teritoriu dificil, ostil, cu pericole camuflate sub aparenţe inofensive: 20 de morţi, câteva zeci de răniţi.

Invitatul ediţiei din 2 iulie a emisiunii "Actualitatea în dezbatere" este generalul Corneliu Dobriţoiu, ministrul apărării naţionale, care ne vorbeşte despre ce a însemnat pentru România participarea la misiunea din Afganistan şi despre cum arată situaţia în Armata Română în general.

Audio: Emisiunea "Actualitatea în dezbatere"

"Pentru România, participarea la misiunea din Afganistan a marcat, din punct de vedere politic, asumarea unor responsabilităţi operaţionale împreună cu aliaţii".

"Deci nu suntem numai beneficiarii umbrelei de securitate a NATO. Ba, mai mult decât atât, am fost în măsură, în aceşti zece ani, să ne asumăm riscuri şi responsabilităţi operaţionale împreună cu aliaţii, un lucru de altfel notabil", a declarat generalul Corneliu Dobriţoiu. 


Etichete AfganistanRomâniaArmata RomânăCorneliu Dobriţoiu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live