Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

8 Aprilie 2012
Vizualizari: 1800
Comentează add

În predica rostită cu ocazia Învierii, Papa Benedict al XVI-lea a criticat interesul pentru lucrurile materiale şi lipsa de credinţă faţă de Dumnezeu.

Despre lumină şi întuneric, la Slujba de Înviere Despre lumină şi întuneric, la Slujba de Înviere - Conține galerie foto

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: Elena Postelnicu

Slujba de Înviere – Virgilia Pascală prezidată, potrivit tradiţiei, de Papa Benedict al XVI-lea, din Basilica San Pietro din Vatican s-a derulat până după miezul nopţii.
 
După ritualul binecuvântării focului şi pregătirea lumânării pascale, simbol al lui Christos Înviat şi împărţirea luminii credincioşilor, Suveranul Pontif a oferit cele trei Taine - botezul, confirmarea şi prima împărtăşanie - unui număr de opt catehumeni adulţi, trei bărbaţi şi cinci femei, din Albania, Camerun, Italia, Slovacia, Statele Unite, Turkmenistan şi Germania.

Predica Suveranului Pontif s-a axat în acest an pe simbolul luminii în contrast cu întunericul.

Benedict al XVI-lea a criticat lumina orbitoare folosită în zilele noastre în oraşe într-un aşa mod că nici măcar stelele nu se mai văd, a criticat interesul pentru lucrurile materiale şi lipsa de credinţă faţă de Dumnezeu.

Toate aceste critici vin la numai două zile de la Joia Sfântă când Benedict al XVI-lea a condamnat apelurile la neascultare, precum şi cele lansate în Austria în favoarea hirotonirii femeilor, manifestări care sunt considerate de Suveranul Pontif ca un "apel disperat" şi nu o cale de reînnoire a Bisericii, aflată "într-o situaţie adesea dramatică".

În acelaşi context, Benedict al XVI-lea le-a sugerat prelaţilor să nu fie simpli funcţionari ai bisericii, deoarece "un preot nu îşi aparţine niciodată sieşi".

Ca în fiecare an, Benedict al XVI-lea a făcut în Săptămâna Mare apel la solidaritate faţă de cei aflaţi în suferinţă, de cei afectaţi de războaie şi de situaţiile de extremă sărăcie şi faţă de refugiaţii sirieni, pentru care Papa a făcut o deja donaţie de 100.000 de dolari.

Duminică, în prima zi de Paşti, Papa Benedict al XVI-lea va transmite tradiţionalul mesaj "Urbi et orbi" adresat cetăţii, locuitorilor ei şi întregii lumi.

Mesajul va fi însoţit de urarea "Christos a inviat!" pe care Suveranul Pontif o va rosti în 64 de limbi, inclusiv română.


Etichete Slujbă ÎnvierePapa Benedict al XVI-leaPaştebisericăpredică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live