Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

20 Octombrie 2017
Vizualizari: 1599
Comentează add

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat faptul că în alte ţări cum ar fi Italia şi Ungaria deţinuţii au primit despăgubiri între 5 şi 8 euro pentru ziua de detenţie

Despăgubiri pentru deţinuţii care şi-au executat pedeapsa în condiţii grele

-

Deţinuţii care şi-au executat integral pedepsele, dar au procese pe rol la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, ar putea fi despăgubiţi de statul român cu sume între 5 şi 8 euro pentru fiecare zi de închisoare făcută în condiţii improprii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat că o astfel de măsură a fost aplicată şi de alte ţări europene, întrucât aceşti deţinuţi nu mai pot beneficia de graţiere.

Tudorel Toader: "Alţii au executat integral pedeapsa, au plecat acasă, dar au proces pe rol. Lor nu ai cum să le mai dai 6 zile, că ei sunt acasă, şi atunci le dai despăgubiri în echivalent bănesc.

Cuantumul nu-l stabilesc eu. Eu pot să vă dau două repere: printr-o decizie similară, pilot, Ungaria a stabilit 5 euro/zi de detenţie necorespunzătoare, Italia a stabilit 8 euro/zi de detenţie necorespunzătoare şi Curtea Europeană a considerat că sunt despăgubiri echitabile şi unele şi altele.

Probabil tot în zona aceasta vom fi şi noi, evident, în zona pe care o va decide guvernul, ca proiect de lege, Parlamentul ca decident."

Peste 500 de deţinuţi au ieşit, ieri, din închisoare, după ce Legea Recursului Compensatoriu a intrat în vigoare, iar alţi 3.300 ar putea beneficia de eliberare condiţionată, precizează redactorul nostru, Mădălina Verman.


Etichete Tudorel Toaderdespăgubirea deţinuţilorCEDOLegea recursului compensatoriu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live