Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

19 Septembrie 2018
Vizualizari: 491
Comentează add

Proprietarii de animale afectate de pesta porcină africană primesc despăgubiri pentru animalele pe care au fost obligaţi să le ucidă.

Despăgubiri pentru cei afectaţi de pesta porcină africană

irinel-calin-tulcea

 

Proprietarii de animale afectate de pesta porcină africană primesc despăgubiri pentru animalele pe care au fost obligaţi să le ucidă.

Cei mai mulţi bani au ajuns până acum în judeţul Tulcea, unde, luna trecută s-au făcut plăţi în valoare de peste 1,5 milioane de lei, iar pentru septembrie suma este de trei ori mai mare. 

Valoarea de înlocuire a porcilor ucişi preventiv în judeţul Tulcea, în campaniile de prevenire a răspândirii peste porcine africane din lunile iulie şi august, a fost estimată la aproape 7 milioane de lei numai pentru gospodăriile populaţiei.

Primele plăţi s-au făcut deja de luna trecută, iar în urmă cu câteva zile s-au mai alocat alte 5 milioane de lei.  

Lucian Furdui, prefectul judeţului Tulcea: Zilele trecute s-au mai primit 5 milioane de lei, bani care vor ajunge la 553 de exploataţii individuale, marea majoritate din localităţile Deltei. În ce priveşte fermele de creştere a porcilor, s-a finalizat dosarul de despăgubire, valoare estimată fiind aproape 22 milioane de lei, sumă ce se va plăti luna viitoare. Tot luna viitoare, este foarte posibil să fie despăgubite şi celelate trei ferme mici, dacă dosarele de despăgubire se vor finaliza şi nu vor fi contestaţii. 

Dacă pentru gospodăriile populaţiei şi fermele comerciale s-au alocat sume considerabile, pentru vânătoarea de extracţie a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării, consideraţi principalii vectori de răspândire a virusului, nu a fost alocat niciun leu.


Etichete pesta porcină africanădespagubiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live