Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

24 Februarie 2017
Vizualizari: 1216
Comentează add

Motivul inimioarelor ocupă un loc de frunte în topul elementelor decorative

Design de dimineață

sorina-man

 

 Cu bogata ei încărcătură simbolică, nu e de mirare că inima ocupă un loc de frunte în topul elementelor decorative.

Pe lângă multitudinea de imprimeuri cu inimioare fel de fel, de obiecte utilitare ori de decor ce se transformă în piese de suflet de îndată ce se rezintă sub fornmă de inimă, există și o seamă de piese de mobilier- în varii mărimi, culori, materiale și stiluri – ce se înscriu în această serie romantică.

 

Taburete, scaune, mese, biblioteci sau paturi care preiau în diverse formule modelul inimii sunt tot atâtea declarații de iubire, fie că vorbim de modele simple, nepretențioase ori de cele de lux, extrem de sofisticate și somptuoase.

 

Așa sunt de pildă piesele ce fac parte din colecția Next Art a producătorului italian Sicis. Toate scaunele și fotoliile ce alcătuiesc această colecție au tapițerii cu pliuri extravagante din catifea de mătase și inserții de mozaic artistic prețios de Murano și Colibri.

 

Piesele care afișează inimioare – grupate câte două sau trei -  poartă denumiri sugestive precum Un cuoare grande cosi, Un amore picolo cosi, Mini fidanzamento și Sedia di didanzamento.

 

 

Există în colecție și un scaun al cărui spătar este de fapt o palmă întinsă, având pe unul din degete un mozaic prețios sub formă de verighetă. Scaunul a primit numele de Marea promisiune.

 

Un alt studio de design s-a inspirat din clasica imagine a medalionului sub formă de inimă ruptă în două, jumătățile fiind împărțite între două persoane ce și-au jurat credință și iubire .

 

Pentru cei care iubesc cărțile, un alt designer a creat un corp de bibliotecă din două elemente.Elementul principal este realizat dintr-un material lucios, de culoare roșie, are dimensiuni mai mari și o formă elegantă de inimă și se sprijină pe o inimă mai mică de culoare albă.

 

 

AUDIO

 

 

 


Etichete exclusiv radiodesignromanticinimamobilier

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live