Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

22 Septembrie 2017
Vizualizari: 2532
Comentează add

Farmecul discret al împletiturilor vegetale

Design de dimineață Design de dimineață - Conține audio

sorina-man

 

 Folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru treburile și nevoile casnice, împletiturile vegetale și-au croit drum în vremea din urmă chiar și în cele mai sofisticate amenajări interioare.

 

Rod al unui meșteșug ce presupune multă migală, răbdare și perseverență, împletiturile din paie și nuiele, sub formă de obiecte utilitare, decorative sau jucării, au darul de a aduce – prin textură, culoare, ba chiar un delicat parfum – crâmpeiul de natură ce ne este tuturor atât de necesar.

 

Deși este adeseori asociat cu spațiile exterioare, mobilierul realizat din împletituri vegetale își poate găsi locul și arată foarte bine în orice zonă a casei.

 

Piesele din rattan și iarbă de mare, în combinație cu lemn și alte materiale naturale, aduc o notă exotică și de eleganță, atunci când sunt executate impecabil, conferind încăperilor un aer colonial.

 

Banchetele, cuferele ori abajururile din răchită pot fi integrate cu mai multă ușurință în decor și la un preț ceva mai mic.

 

Coșurile de tot soiul sau cutiile împletite pot fi folosite ca rafturi de mobilier. Ele sunt nu doar estetice dar și foarte practice. În plus, cei care preferă mai multă culoare, le pot vopsi pe alocuri , chiar și în culori metalice, sau le pot decora cu ciucuri, panglici, scoici, pietricele sau alte elemente.

 

Coșurile împletite din diverse fibre, în culori foarte vii și cu însemne tradiționale – deosebit de expresive – așa cum sunt cele africane, de pildă, devin ele în sine piese de decor.

 

 

 

 Unii designeri propun chiar asocierea mai multor coșuri de acest tip într-un ansamblu decorativ de perete.

 

 

Apropo de decorațiuni din împletituri vegetale, mai trebuie spus că o seamă întreagă de artiști au dezvoltat tehnicile tradiționale, imprimându-le o notă contemporană.Combinațiile de materiale, culori și texturi devin, prin harul creației, adevărate sculpturi țesute, piese unice – de colecție!

 

 

 

AUDIO

 

 


Etichete exclusiv radiodesignîmpletituri vegetalemobilierdecorațiuni

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live