Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL Marţi, 19 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

16 August 2017
Vizualizari: 2425
Comentează add

Locuri de relaxare inspirate de cuiburile păsărilor

Design de dimineață Design de dimineață - Conține audio

sorina-man

 

Ideea de loc plăcut și reconfortant, în care să te simți la adăpost, este ceva ce nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Nu este de mirare că mulți au asociat ideea cu imaginea unui cuib de păsări.

Ca formă și realizare, cele mai spectaculoase sunt cele împletite cu ciocul de pasărea-țesător, din fire de iarbă și ramuri tinere. Cuiburile acestea, rotunde, tubulare ori ca niște amfore cu gâtul lung și îngust, atârnând din copaci asemenea unor decorațiuni, au stârnit desigur interesul și imaginația unor designeri care și-au propus să le recreeze, într-un fel sau altul, pentru semenii lor.

 

 

(sursa foto you tube ) 

 

Designerul sud-african, Porky Hefer, este cel care a reușit prin construcțiile sale să se apropie cel mai mult de căsuțele păsărilor-țesător. Ele sunt realizate integral din materiale naturale precum crengile și scoarța de copac și țesute în așa fel încât să formeze un spațiu de relaxare în care să încapă în siguranță chiar și patru persoane. Modelele sunt diferite. Unele se atârnă de copaci, altele sunt fixate pe un soi de catalige sau chiar ...glisante.

 

 

(sursa foto designboom. com )

 

Mai puțin sofisticate dar la fel de amuzante și primitoare sunt și cuiburile împletite din nuiele, în formă de pară, pe care cei mai pricepuți se pot încumeta să le realizeze și singuri.

 

 

Modelul sub formă de pară este și cel preferat de designerii francezi Fred Frety și Daniel Pouzet (cel din urmă fiind și absolvent al Facultății de arhitectură Ion Mincu din București).

Denumit Nest-rest / Cuib pentru odihnă, acest tip de mobilier de grădină, suspendat, este țesut dintr-un material sintetic rezistent la căldură și umezeală, ușor de curățat și de întreținut. Este prevăzut în interior cu o saltea confortabilă și perne.

 

 (sursa foto dedon.de )

 

Există desigur și variante de interior pentru cei ce preferă un altfel de culcuș sau loc de stat în tihnă.

 

 

 

In orice caz, ideea a avut un mare succes și i-a inspirat și pe alți producători de mobilier care au venit cu felurite variante pe aceeași temă.

 

 

AUDIO

 

 


Etichete exclusiv radiodesigngrădinăcuibmobilier

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live