Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

10 Iunie 2020
Vizualizari: 631
Comentează add

Guvernul a solicitat anul trecut printr-o ordonanță de urgență desființarea Institutului Revoluției Române, argumentând că activitatea acestuia s-a dovedit irelevantă.

Desființarea Institutului Revoluției Române din '89, respinsă în Senat

amalia-bojescu

Gelu Voican Voiculescu. Arhivă Foto: captură video.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost respinsă de Senat, for decizional în acest caz.

Anterior, proiectul a trecut tacit de Camera Deputaților.

Astăzi, senatorii PSD au votat împotriva desființării, în timp ce USR și PNL au votat pentru.

Guvernul a solicitat anul trecut printr-o ordonanță de urgență desființarea Institutului Revoluției Române, argumentând că activitatea acestuia s-a dovedit irelevantă în raport cu sumele cheltuite de la bugetul de stat.

Senatorul PSD Ionuț Vulpescu spunea că desființarea acestui institut reprezintă un act prin care se încearcă ștergerea istoriei.


Ionuţ Vulpescu: Cine vrea să închidă Institutul Revoluției Române închide de fapt o instituție care formează experți ce studiază obiectul activității noastre. Închiderea Institutului Revoluției Române înseamnă implicit acceptarea că vrem să se știe tot mai puține despre cei care au murit în stradă pentru democrație.


Reporter: Senatorul liberal Alina Gorghiu declara că România nu are nevoie de un astfel de institut și s-a întrebat în ce măsură activitatea lui a fost utilă pentru aflarea adevărului despre evenimentele din Decembrie '89.


Alina Gorghiu: Oamenii îşi doresc stabilirea de vinovaţi, de vinovăţii. Au murit oameni, s-au comis crime împotriva umanității, dar acest institut pe care astăzi vă străduiţi să-l ţineţi în viaţă mi se pare că este singurul care n-a aflat acest lucru!


Reporter: În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, executivul va aproba prin hotărâre măsuri cu privire la reluarea activității, elaborate de Secretariatul General al Guvernului.

(RS)


Etichete (RS)DesființareInstitutul Revoluției Române din 89respinsăSenatpsdpnlusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live