Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Iunie 2019
Vizualizari: 409
Comentează add

Ministrul de interne a decis să publice pe site-ul instituţiei informarea în legătură cu desfăşurarea în ţară a alegerilor europene.

Desfăşurarea alegerilor: se va afişa pe site-ul MAI

radiojurnal

Ministrul de interne, Carmen Dan, a anunţat că a decis să publice pe site-ul instituţiei informarea pe care a pus-o la dispoziţia premierului Viorica Dăncilă în legătură cu desfăşurarea în ţară a alegerilor europene din 26 mai. Ea a explicat că a luat această hotărâre pentru a contracara acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimele două săptămâni, că nu a gestionat cum trebuie desfăşurarea scrutinului. Carmen Dan a precizat, de asemenea, că, pe parcursul întregii zile dedicate votului, Poliţia a primit mii de sesizări privind posibile fraude identificate în sistemul tabletelor utilizate la votare, fraude care nu se verificau însă în realitate.

Carmen Dan: Am transmis încă din acea dimineaţă o corespondenţă către STS la momentul în care aveam câteva sute de semnalări în sistem privind posibile voturi multiple, dar care nu se confirmau în realitate. Vreau să ştiţi că problema nu s-a rezolvat, ci, din contră, până la finalul zilei alegerilor, am înregistrat peste 9.000 de semnalări şi sesizări. Aşadar, fie din cauza deficienţelor în modu de gestionare a tabletelor, fie din lipsa de pregătire a operatorilor acestor tablete, Poliţia a avut de verificat mii de situaţii ipotetice de fruadă, consumând, astfel, resurse de oameni şi de timp.
 


Etichete Alegeri 26 mairezultate alegeri europarlamentare

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live