Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 128
Comentează add

Premierul nu doreşte să mai închidă activităţile economice în cazul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID este de peste 3 la mie.

Desfăşurarea activităţilor economice în funcţie de rata de incidenţă

florin-lepadatu

 Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - La Guvern, premierul Florin Cîţu a declarat că nu doreşte să mai închidă activităţile economice în cazul în care rata de incidenţă a cazurilor de COVID este de peste trei la mie.

El a spus, însă, că ia în calcul să introducă certificatul verde COVID pentru evenimente private de genul nunţilor sau botezurilor, dar şi în restaurante şi cafenele.


Florin Cîțu: Ca să rămână deschise aceste activități, trebuie să avem o formă de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri. Restaurantele pot să rămână deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Dar pornim de la ideea de bază că nu vrem să închidem activitatea economică peste trei la mie. Acum avem și vaccin, avem și un mod de a verifica dacă cineva a fost vaccinat, dacă a fost testat sau dacă a trecut prin boală, deci avem acest certificat verde. Este un mod de a menține economia deschisă, dar, în același timp, de a păstra și anumite reguli.

 Ultimele date furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică arată că mai mult de trei sferturi din cazurile de COVID confirmate săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate, iar marea majoritate a deceselor înregistrate au fost tot la cei care nu şi-au făcut vaccinul.

De altfel, ieri s-au imunizat doar aproximativ 10.000 de persoane, din care 7.600 cu prima doză.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live