Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2021
Vizualizari: 265
Comentează add

Deşeuri importate din Germania, returnate în urma unei acţiuni a Poliţiei Mureş şi a Gărzii de Mediu.

Deşeuri importate din Germania, returnate

radiojurnal

Arhivă Foto: www.politiadefrontiera.ro

Peste 12 tone de deşeuri importate din Germania au fost returnate în ţara de origine, în urma unei acţiuni a Poliţiei Mureş şi a Gărzii de Mediu.

Este vorba de obiecte casnice şi mobilier second hand, aduse în România de o firmă din Mureş.


Reporter: Marcela German: Verificarea fost efectuată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.


Aurica Sabău, reprezentanta poliției: Din cercetări a reieșit că în cursul lunii august, societatea ar fi importat din Germania 12 tone de obiecte casnice și de mobilier second hand, reprezentând, de fapt, deşeuri de echipamente electrice și electronice și articole de porțelan. Astfel, potrivit Regulamentului european privind transferurile de deșeuri, a fost dispusă măsura returnării deșeurilor electrice și electronice.


Reporter: Polițiștii au întocmit dosar penal pentru import de aparate, echipamente, utilaje, substanțe și produse folosite și uzate din categoria deșeurilor interzise la import-export. Se are în vedere și infracțiunea de import de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură, în scopul eliminării acestora. Cercetările în acest caz continuă.


Etichete deşeuriinterdicţie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live