Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Februarie 2021
Vizualizari: 111
Comentează add

Decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea a doua oară a Nataliei Gavrilița la funcţia de premier al Republicii Moldova este considerat neconstituțional.

Desemnarea Nataliei Gavrilița la funcţia de premier "e neconstituțională"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Curtea Constituţională din Republica Moldova consideră ca fiind neconstituţional decretul preşedintelui Maiei Sandu privind desemnarea canidaturii Nataliei Gavriliţa la funcţia de premier, care anterior a fost respinsă de Parlamentul de la Chișinău.

TASS transmite că Hotărârea a fost pronunţată marţi, 23 februarie, în şedinţa Curţii, care a fost transmisă de serviciul de presă al instanţei. Cererea către Curtea Constituţională pentru soluţionarea disputei între Parlament şi preşedintele ţării a fost depusă de deputaţii din partea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Aceştia au acuzat-o pe Maia Sandu de tentativă de uzurpare a puterii. În urmă cu două săptămâni, Parlamentul moldovean a respins candidatura lui Gavriliţa pentru postul de premier. Această decizie era agreată atât de Sandu, cât și de Gavriliţa, care a criticat dur deputații în timpul discursului său susţinut în parlament.

Blocând validarea Guvernului, Maia Sandu, a dorit să provoace organizarea de alegeri parlamentare anticipate pentru a îmbunătăți reprezentarea în organul legislativ a partidului său Partidul Acţiune şi Solidaritate. Dizolvarea parlamentului este susținută și de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, însă liderul acestui partid, fostul președinte moldovean Igor Dodon propune formarea unui guvern de tranziție și abia după aceea organizarea de alegeri anticipate.


Etichete Republica MoldovaMaia SanduIgor DodonNatalia Gavriliţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live