Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 241
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind desemnarea generalului Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru.

Desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de premier, semnată de președinte

florin-lepadatu

 Nicolae Ciucă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind desemnarea generalului Nicolae Ciucă în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului şi componenţei noului guvern. Oana Bâlă a urmărit declaraţiile de la Palatul Cotroceni, de la finalul consultărilor de astăzi cu partidele parlamentare.

Reporter: Klaus Iohannis a declarat că actuală criză politică trebuie să se încheie și că este nevoie de un guvern care să rezolve problemele românilor: criza provocată de pandemie și creșterea prețurilor la energie.
 
Klaus Iohannis: Am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă.
 
Reporter: Premierul desemnat Nicolae Ciucă este de părere că încredințarea mandatului de prim-ministru reprezintă un gest de responsabilitate într-un moment dificil, pentru ca România să poată depăși actuala criză.
 
Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în parlament.
 
Reporter: După finalizarea programului de guvernare și a listei noului guvern, premierul desemnat va cere votul de încredere al parlamentului, transmite Rador.
 

Etichete Nicolae Ciucădesemnare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live