Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

16 Septembrie 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, critică decizia autorităților italiene de a permite acostarea pe insula Lampedusa a unei nave care transporta migranți salvați pe mare.

Deschiderea portului Lampedusa pentru imigranții ilegali ”e periculoasă”

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, critică decizia autorităților italiene de a permite acostarea pe insula Lampedusa a unei nave care transporta migranți salvați pe mare.  

Şeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, a declarat postului public de televiziune M1 că recenta decizie a Guvernului Italiei de a deschide portul de pe insula Lampedusa în fața imigranților ilegali este regretabilă și periculoasă.

Péter Szijjártó consideră că deschiderea portului italian în fața imigranților ilegali ar reprezenta o nouă exercitare de presiune pentru ca în Uniunea Europeană să fie introdusă redistribuirea obligatorie a imigranților pe baza unor cote, lucru pe care Ungaria îl respinge. Acest caz reprezintă o dovadă că ideea cotelor obligatorii de relocare există în continuare, a mai spus ministrul ungar de externe. 

Nava umanitară Ocean Viking a acostat ieri pe ţărmul insulei Lampedusa după ce Italia a acceptat să permită transferul a 82 de imigranți salvați pe mare.

Autoritățile de la Roma au luat această decizie după ce mai multe state din Uniunea Europeană au acceptat să primească cea mai mare parte a imigranților.

Este pentru prima dată după mai multe luni când guvernul italian permite acostarea unui vas de imigranți salvați.


Etichete imigrantilampedusaitaliaungaria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live