Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

26 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1336
Comentează add

Hotărâre definitivă a instanţei pentru deputatul UDMR Marko Attila - 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe.

Deputatul UDMR, Marko Attila, condamnat la 3 ani cu suspendare

diana-surdu

Foto: cdep.ro.

Hotărâre definitivă a instanţei pentru deputatul UDMR Marko Attila - 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe. 

 
Marko este cercetat şi în dosarul retrocedării frauduloase a unui teren din Bucureşti, cu un prejudiciu de peste 62 milioane euro, în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.   
 
Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au redus pedeapsa dată iniţial în 2012 de Judecătoria Buzău de 3 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. 
 
Potrivit portalului instanţei, judecătorii au admis apelul deputatului Marko Attila şi au suspendat pedeapsa de 3 ani de închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani. 
 
Marko Attila a fost judecat în dosarul retrocedării Liceului Miko Szekely din Sfântu Gheorghe. 
 
Ridicarea imunităţii, amânată
 
Potrivit procurorilor DNA, Marko Attila este implicat şi cercetat tot pentru abuz în serviciu într-un alt caz de retrocedare din 2011 a unui teren din capitală de 13 hectare. 
 
La acea vreme, Marko Attila a făcut parte din comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care a supraevaluat terenul restituit omului de afaceri Stelian Gheorghe. 
 
În acest dosar au fost arestate 5 persoane, printre care şefa suspendată a Direcţiei de Combatere a Terorismului Alina Bica şi fosta preşedintă a Autorităţii, Crinuţa Dumitrean.  
 
Procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor să îi ridice imunitatea parlamentară lui Marko Attila, precum şi colegului său, Cătălin Teodorescu, în vederea reţinerii şi arestării preventive. 
 
Comisia Juridică a Camerei a amânat astăzi discutarea celor două cazuri, invocând necesitatea studierii dosarelor. 
 
Discuţia va fi reluată, cel mai probabil, marţea viitoare.

Etichete deputatUDMRMarko AttilaLiceul Miko SzekelySfântu GheorgheAlina BicaDNACrinuţa Dumitrean,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live