Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 608
Comentează add

La Camera Deputaţilor opoziţia a apelat timp de 70 de minute la intervenţii pe procedură sperând să împiedice astfel adoptarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor

Deputaţii opoziţiei au vrut să blocheze adoptarea statului magistraţilor

angela-matei

Camera Deputaţilor, sala de şedinţe foto: Rador

La Camera Deputaţilor, opoziţia încearcă să blocheze adoptarea în plen a statutului magistraţilor, primul proiect din pachetul prin care se propune modificarea legilor justiţiei.

Redactorul RRA Angela Matei relatează că după ce solicitările PNL şi USR de sistare a şedinţei în plen sau de scoatere de pe ordinea de zi a proiectelor privind Agenţia Naţională de Integritate şi statutul magistraţilor au fost respine, opoziţia a apelat la intervenţii pe procedură pentru a întârzia începerea dezbaterilor.

Această tactică a durat aproximativ 70 de minute şi s-a decis prin votul majorităţii prelungirea programului, care se încheia iniţial la ora 12:00. În cele din urmă, a fost luat în discuţie primul proiect, cel care propune încetarea de drept a interdicţiilor pentru conflictele de interese constatate de către Agenţia Naţională de Integritate pentru perioada 2007-2013, adică până la intrarea în vigoare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor.

Au existat, şi aici, solicitări de respingere şi intervenţii pe procedură, dar nu au trecut de votul majorităţii. Proiectul a fost aprobat pe articole şi va ajunge la vot final.

Apoi au început discuţiile privind iniţiativa de modificare a statutului procurorilor şi judecătorilor. În timp ce reprezentanţii majorităţii parlamentare s-au declarat mulţumiţi de forma adoptată  şi au spus că printre modificări sunt prevederi importante agreate de profesioniştii din justiţie, opoziţia a admis că sunt necesare modificări, dar a susţinut că nu în felul acesta trebuie făcute.


Etichete Camera Deputaţilorstatutul magistraţilorPNL şi USRcereri de sistare a şedinţei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live