Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

20 Februarie 2017
Vizualizari: 478
Comentează add

Votul final în plenul Camerei Deputaţilor, care are valoare decizională, este programat marţi

Deputaţii jurişti aprobă abrogarea ordonanţei 13

gabriel-klimowicz

   Foto: Arhivă

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, Ordonanţa 14 prin care se abrogă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) nr.13 cu privire la modificarea Codurilor Penale.

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat că mâine dimineaţă va fi elaborat şi raportul asupra Ordonanţei 13, care se află deocamdată în dezbaterea Senatului. Ordonanţele 13 şi 14 aşteaptă mâine votul final în plenul Camerei Deputaţilor, vot care are valoare decizională, aminteşte redactorul RRA Iulia Gherman. 

Tot luni plenul Senatului a dezbătut şi aprobat ordonanţa 14, care abrogă Ordonanţa 13. Proiectul de lege va fi transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Amintim că ordonanţa 13, deşi răspundea recomandărilor Curţii Constituţionale, a generat masive proteste de stradă din ultimele trei săptămâni. Manifestanţii considerau că modificările Codurilor Penale ar fi fost făcute pentru a împiedica condamnarea preşedintelui PSD Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu.

Senatorii au adoptat luni un amendament care prevede chiar din titlu că această ordonanţă este respinsă şi au aprobat astfel proiectul de lege care prevede respingerea documentului.


Etichete respingerea ordonanţei 13adoptarea ordonanţei 14SenatCamera Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live