Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Decembrie 2011
Vizualizari: 2971
Comentează add

Şeful guvernului italian, Mario Monti, a obţinut vineri votul de încredere al deputaţilor privind planul său de măsuri împotriva crizei, care prevede economii de 20 de miliarde de euro şi creşteri de impozite.

Deputaţii italieni aprobă un nou plan de austeritate

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Premierul Italiei, Mario Monti. Foto: Reuters.

Deputaţii italieni au aprobat vineri seara noul plan de austeritate, propus de guvernul Mario Monti.

Măsurile anunţate au scopul de a scoate Italia de sub presiunea pieţelor financiare, în condiţiile în care datoria publică a ţării este de 1.900 de miliarde de euro, adică 120% din Produsul Intern Brut.

Este cel de-al treilea plan de austeritate propus în 2011 pentru italieni, după alte două adoptate în vară de guvernul Berlusconi şi impune noi sacrificii dure.

Planul urmează să fie supus votului săptămâna viitoare şi în Senat, în contextul în care primul-ministru, Mario Monti, intenţionează să pună în aplicare deja de la 1 ianuarie 2012 o bună parte dintre noile impozite şi taxe.

Ziua în care a avut loc votarea în Camera Deputaţilor a coincis şi cu o grevă generală de 24 de ore în transportul public local.

În 20 de oraşe cetăţenii au călătorit cu maşina personală sau pe jos.

Greva a fost organizată ca semn de nemulţumire faţă de lipsa de interes în privinţa reînnoirii contractului colectiv de muncă pentru anul 2012 şi faţă de reducerea de subvenţii de stat fără a fi consultate categoriile afectate.

Greviştii protestează şi împotriva celorlalte măsuri de austeritate ale guvernului tehnocrat, care se referă la o creştere a impozitării, în special asupra bunurilor imobiliare, a produselor de lux, dar care afectează în special sistemul de pensii, mărind perioada de cotizare şi vârsta de pensionare.


Etichete ItaliaausteritateplanMario Monti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live