Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

9 Ianuarie 2017

Comisia Europeană trebuie să respecte legislaţia europeană şi să reintroducă temporar vizele pentru cetăţenii SUA

Deputaţii europeni cer Comisiei Europene să introducă vize pentru americani Deputaţii europeni cer Comisiei Europene să introducă vize pentru americani - Conține audio

alis-georgescu

 

 Comisia Europeană trebuie să respecte legislaţia europeană şi să reintroducă temporar vizele pentru cetăţenii SUA, pentru a încuraja administraţia de la Washington să permită accesul fără vize români şi bulgari, este opinia exprimată de majoritatea deputaţilor europei.

De cealalta parte, comisarul european Dimitris Avramopoulos a subliniat că, în timp ce Comisia Europeană are obligaţia legală să acţioneze în cazul lipsei de reciprocitate în regimul vizelor, însă aceştia ar trebui să  ţină cont de consecinţele” unei astfel de decizii. Acesta i-a asigurat pe deputaţi că simplul anunţ al reintroducerii obligativităţii vizelor ar duce ulterior la o scădere a numărului de vizitatori şi a veniturilor şi locurilor de muncă din turism. 

Conform mecanismului de reciprocitate în regimul vizelor, care a intrat în vigoare în ianuarie 2014, dacă un stat terţ nu elimină vizele în termen de 24 de luni după ce a fost notificat despre nereciprocitate, Comisia trebuie să suspende scutirea de vize pentru cetăţenii acelui stat timp de 12 luni, printr-un act delegat faţă de care Parlamentul şi Consiliul pot avea obiecţii.
 
Ca urmare a notificării nereciprocităţii pe 12 aprilie 2014, Comisia ar fi trebuit să acţioneze înainte de 12 aprilie 2016, dar nu a luat până acum nicio măsură privind reimpunerea vizelor pentru cetăţenii SUA şi Canada.
Canada menţine obligativitatea vizelor pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, dar există un angajament de eliminare a acestora până la finalul lui 2017. 
 
AUDIO: Cum văd românii situaţia creată

Etichete vizeromânibulgarideputaţi europeniCEDimitris Avramopoulos

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live