Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2016
Vizualizari: 1859
Comentează add

Cu 13 voturi pentru, 12 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii din Comisie au adoptat un raport de respingere pentru proiectul de modificare a legii SRR-SRTv.

Deputații din comisia de cultură, aviz negativ modificărilor la legea 41

radiojurnal

Foto: cdep.ro.

Comisia pentru Cultură a Camerei Deputaţilor a avizat negativ iniţiativa de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Radioului şi Televiziunii Publice, propusă de senatorul PSD Georgică Severin.

Cu 13 voturi pentru, 12 împotrivă şi 2 abţineri, deputaţii din Comisie au adoptat un raport de respingere pentru acest proiect. 

Senatorul PSD, Georgică Severin, propune, între altele, separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTv şi stabilirea de incompatibilităţi pentru membrii consiliilor de administraţie.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei pentru Cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a precizat că legea de funcţionare şi organizare a celor două instituţii ar trebui modificată numai după o amplă dezbatere publică.

În opinia sa, actuala iniţiativă legislativă nu rezolvă situaţia financiară a TVR, în schimb poate afecta activitatea Radioului public.

Initiativa legislativă a senatorului Georgică Severin va fi trimisă spre dezbatere şi vot plenului Camerei Deputaţilor, în acest caz Senatul fiind for decizional.


Etichete legea srr srtvmodificarea legii radiouluisenataviz nagativ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live