Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

8 Octombrie 2018
Vizualizari: 402
Comentează add

La Camera Deputaţilor, va fi dezbătută, astăzi, moţiunea simplă, împotriva ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, moțiune depusă de PNL.

Deputații dezbat moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei

iulia-gherman

Parlament. Foto: Agerpres.

La Camera Deputaţilor, va fi dezbătută, astăzi, moţiunea simplă, împotriva ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, depusă de PNL.

Tot la Cameră urmează să fie repusă în discuţie şi legea offshore dar şi posibila implicare a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea politică.

La Camera Deputaţilor este programată astăzi dezbaterea moţiunii simple a PNL împotriva ministrului economiei, Dănuț Andrușcă. Liberalii cer demiterea ministrului care îl acuză de incompetenţă şi falimentarea economiei.

Votul asupra demersului PNL va fi dat miercuri.

De mâine se aşteaptă şi reluarea dezbaterilor asupra legii offshore, care a ajuns din nou la Parlament, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Cererea de reluare a discuţiilor din Comisie a venit din partea liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Au fost nişte schimbări de la Senat până la Camera Deputaţilor. Ar fi bine să înţelegem toate raţionamentele şi să ne adunăm toţi liderii din Parlament să discutăm foarte deschis, poate ajungem la o decizie consensuală.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că legea trebuie să conţină prevederi din care să câştige statul român, dar şi firmele care fac investiţii în procesul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.

Săptămâna trecută, joi şi vineri, liderii coaliţiei de la putere au avut discuţii asupra legii offshore.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că s-a ajuns la un consens.

Liviu Dragnea: Cred că toţi liderii de grupuri din parlament să se uite pe cifre, comisia trebuie să aibă loc pe toate televiziunile în sală, să fie transmise live, toţi românii să vadă de fapt, despre ce este vorba. Nu mai suntem siguri că putem avea dezbaterea finală în comisie săptămâna care urmează. Nu e imposibil dar cel mai sigur este cealaltă săptămână.

La Parlament vor continua, săptămâna aceasta, şi discuţiile din cadrul comisiei de anchetă privind posibila implicare a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea partidelor şi ai unor lideri ai acestora.

 

Etichete Camera Deputaţilormoţiune simplăministrul EconomieiDănuţ Andruşcălegea offshore

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live