Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mariana Vasilache, Radio Chişinău

25 Mai 2015
Vizualizari: 690
Comentează add

Modificările legislative vizează interzicerea propagandei străine, în condiţiile în care două treimi din posturile retransmise de operatori sunt ruseşti sau emit în limba rusă.

Deputaţii de la Chişinău vor să modifice Codul Audiovizualului

mariana-vasilache-radio-chisinau

Parlamentul de la Chisinău. Foto: facebook/Adrian Candu.

Deputaţii de la Chişinău vor să modifice Codul Audiovizualului Republicii Moldova.

Modificările legislative vizează interzicerea propagandei străine, în condiţiile în care două treimi din posturile retransmise de operatorii de cablu sunt ruseşti sau care emit în limba rusă.

Este vorba de două proiecte de legi care prevăd mai multe modificări ale codului audiovizualului, cea mai importantă fiind interzicerea retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a buletinelor de ştiri şi a emisiunilor analitico-informative produse în state care nu au ratificat convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Excepţie fac ţările UE şi Statele Unite ale Americii.

Deputatul Sergiu Sârbu, unul dintre autorii proiectului: "Este vorba despre aşa-numita luptă cu propaganda externă şi dezvoltarea producţiei audiovizuale autohtone".

Prevederi similare conţine şi proiectul liberalilor. Deputatul Crina Fusu: "E bine să ne referim strict la ceea ce ne interesează şi ceea ce este prioritar: securizarea spaţiului informaţional".

Societatea civilă de la Chişinău, precum şi unii politicieni au solicitat în repetate rânduri interzicerea propagandei ruse în Republica Moldova care s-a accentuat în special în ultimul an, o dată cu apropierea ţării de UE şi alegerile parlamentare din toamna anului trecut când unele partide proruse au fost promovate intens în mass-media rusă retransmisă şi în Republica Moldova.


Etichete Republica MoldovaCodul AudiovizualuluideputatiChisinaulimba rusaUESUAretransmisiepropaganda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live