Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

11 Martie 2015
Vizualizari: 1136
Comentează add

Deputatul UDMR, László Borbély, este acuzat de trafic de influenţă într-un nou dosar deschis de procurorii anticorupţie, după ce, în urmă cu doi ani, plenul a respins solicitarea.

Deputaţii au respins începerea urmăririi penale faţă de László Borbély

iulia-gherman

László Borbély. Foto: Arhivă Agerpres. 

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, astăzi, atât solicitarea procurilor DNA, în cazul deputatului UDMR László Borbély, cât şi moţiunea simplă, iniţiată de opoziţie pe tema fondurilor europene.   
 
Deputatul UDMR este acuzat de trafic de influenţă într-un  nou dosar deschis de procurorii anticorupţie, după ce, în urmă cu doi ani, plenul a respins solicitarea DNA. 
 
La dezbateri, niciun grup parlamentar nu şi-a exprimat punctul de vedere, László Borbély le-a cerut colegilor să voteze potrivit propriei conştiinţe, dar a subliniat, că, în cazul său, procurorii au făcut un abuz.  
 
"E vorba de persoane, nu de activitatea unei întregi instituţii. În acest caz trebuie să luăm în considerare ceea ce prevede Constituţia, pentru a nu permite asemena abuzuri", a spus László Borbély.   
 
Deputaţii au dezbătut şi moţiunea simplă iniţiată de PNL pe tema fondurilor europene. 
 
Liberalii au subliniat, că România repetă greşelie făcute în perioada 2007 -2013 din cauza cărora de plasează pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene şi au reproşat Guvernului Ponta şi, respectiv, ministrului de resort Eugen Teodorovici, modul de gestionare a banilor comunitari.    
 
"Evitaţi să spuneţi, că la sfârşitul anului este foarte probabil să consemnaţi între 4 şi 6 miliarde de euro, pierduţi definitiv, cam de trei ori valoare Autostrăzii Sibiu -Piteşti", spune Alexandru Nazare, deputat PNL. 
 
De cealaltă parte, ministrul Eugen Teodorovici a declarat că toate propunerile liberalilor, punctate în moţiune, au fost puse în practică.   
 
"Acum este momentul să demonstrăm că ştim să construim, nu doar să dărâmăm şi că România este un stat membru al Uniunii Europene, matur şi responsabil, nu doar un forum al dezbaterilor derizorii", spune Eugen Teodorovici. 
 
Moţiunea a fost respinsă cu majoritate de voturi. 

Etichete DNAdeputatulUDMRLászló Borbélytrafic de influenţămoţiunea simplăAlexandru NazaredeputatPNL,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live