Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

20 Mai 2020
Vizualizari: 780
Comentează add

Deputaţii au adoptat OUG pentru aprobarea Programului IMM Invest

petruta-dinu

   Foto: cdep.ro

Deputaţii au adoptat astăzi cu majoritate de voturi şi ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului IMM Invest, deja lansat, şi în acest caz proiectul a suferit modificări, s-a dublat plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate, de la 15 la 30 de miliarde de lei şi s-a impus un termen limită de 14 zile pentru decizia de acordare a finanţării.
 
Deşi toate grupurile parlamentare au declarat că susţin programul guvernamental, au existat şi observaţii privind, între altele, modul de implementare a acestuia, după cum declara deputatul PSD Olguţa Vasilescu:
 
Olguţa Vasilescu: În România, există aproape 600 de mii de firme înregistrate. S-au înscris în acest program 50 de mii de firme. Până acum, proiectul a fost aprobat de guvern, dar pentru 5.000 de firme. Până acum, au reuşit să se înţeleagă cu băncile doar 49 de firme - 17 firme, într-adevăr, în starea de urgenţă, 49 până la finalul zilei de ieri.
 
Reporter: Reprezentantul PNL, Pavel Popescu, a respins acuzaţiile aduse şi a subliniat că IMM Invest este un program aplicat într-un moment de criză.
 
Pavel Popescu: Aceste companii vor primi banii în următoarea perioadă şi mai mult de atât, IMM Invest nu este decât primul program, primul pas de finanţare pentru IMM din România, în această perioadă de criză. După ce negocierile la nivel european pentru finanţările statelor membre vor fi încheiate, guvernul Orban va veni în faţa românilor cu o sumă onestă, reală.
Reporter: Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
 
Realizator: Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, consideră că votul de astăzi, din Camera Deputaţilor, venit din partea tuturor forţelor politice, confirmă succesul Programului IMM Invest.
 
El critică însă, într-o postare pe internet, dublarea plafonului de garanţii fără o analiză fundamentată.
 
Florin Cîţu mai spune că în condiţiile în care IMM Invest este o schemă de ajutor de stat, orice creştere de plafon trebuie aprobată de Comisia Europeană, pe baza unei analize.
 
(PH)

Etichete IMM InvestdeputatiOUG(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live