Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

13 Mai 2020
Vizualizari: 1099
Comentează add

Deputaţii din Comisia juridică analizează legea pentru starea de alertă

catalin-purcaru

   

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 mai, ora 13:01) - Realizator: Deputaţii din Comisia juridică analizează la această oră proiectul legislativ pentru reglementarea stării de alertă în vederea redactării unui raport care va fi supus dezbaterii și votului final în plen. Proiectul a suferit modificări substanțiale ieri, la Senat, faţă de forma trimisă de guvern pentru dezbatere și adoptare în regim de urgență. Cu mai multe detalii este acum în direct reporterul nostru, Cătălin Purcaru. Bună ziua!
 
Reporter: Bună ziua! Este posibil ca documentul să sufere astăzi unele modificări în Comisia juridică. Liberalii doresc reintroducerea în lege a măsurilor privind restricţiile de circulație și carantina la întoarcerea în țară, care au fost eliminate ieri de către senatori.
 
Printre modificările adoptate de Senat se află instituirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice prin hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului de Interne.
 
Totodată, starea de alertă poate fi instituită în întreaga țară doar cu aprobarea Parlamentului sau poate fi aplicată pe plan local.
 
Alte modificări se referă la deschiderea teraselor, consultarea angajatului de către angajator în ceea ce privește munca la domiciliu și obligația magazinelor de a asigura măști de protecție pentru cumpărători.
 
Așadar, este așteptat raportul Comisiei juridice, care va fi supus dezbaterii și votului final în plenul Camerei Deputaților în calitate de for decizional.
 
(PH)
 

Etichete starea de alertadeputaticomisia juridicaCamera Deputaților(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live