Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Decembrie 2021
Vizualizari: 461
Comentează add

Lira turcească a pierdut aproape o treime din valoare numai în ultima lună.

Depreciere record a lirei turceşti

sergiu-stet

    Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan.       Foto: Arhivă.

Lira turcească a ajuns la valori minime record faţă de principalele valute,după ce preşedintele Erdogan a afirmat din nou că nu va majora rata dobânzilor pentru a combate inflaţia de peste 20%, anunță BBC.
 
Lira a pierdut aproape o treime din valoare numai în ultima lună. Acum sunt necesare mai mult de 17 lire turceşti pentru a cumpăra un dolar american; în ianuarie, era nevoie de 7.
 
Noua depreciere s-a produs după ce duminică, 19 decembrie, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a apărut la televiziunea naţională şi şi-a reiterat din nou opoziţia fermă faţă de creşterea dobânzilor.
 
El a spus că opoziţia sa se bazează pe o credinţa musulmană care interzice perceperea sau impunerea de dobânzi pentru împrumuturi. Preşedintele a afirmat ulterior că aceia care se plâng că el reduce rata dobânzilor nu trebuie să se aştepte la nimic altceva din partea lui.
 
Săptămâna trecută, Banca Centrală a redus ratele pentru a patra lună consecutivă, în condiţiile în care multe alte țări le majorează, pentru a încerca să evite majorarea preţurilor.

Etichete Recep Tayyip Erdoganlira turceascămonetarfinanciar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live