Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

23 Aprilie 2020
Vizualizari: 263
Comentează add

În Franţa, strategia guvernului de ieşire a populaţiei din izolare are la bază ideea de a evita o nouă propagare a coronavirusului între regiuni.

„Deplasări limitate” în Franța

daniela-coman

Foto: Agerpres/EPA.

În Franţa, strategia guvernului de ieşire a populaţiei din izolare are la bază ideea de a evita o nouă propagare a coronavirusului între regiuni. De aceea, deplasările vor fi limitate, după cum a lăsat să se înţeleagă, astăzi, ministrul de interne, într-o intervenţie în direct la o televiziune.

Ministrul francez de interne, Cristophe Castaner, a precizat că guvernul se află în faza de construcţie a strategiei, care va fi prezentată de prim-ministru către sfârşitul acestei luni. În primul rând, el a atras atenţia că, după 11 mai, când este prevăzută ieşirea din izolare, oamenii nu se vor mai putea deplasa ca înainte, că va avea loc o schimbare radicală de comportament. Este aproape sigur că masca va fi obligatorie în transportul în comun şi în numeroase alte locuri publice. Guvernul mizează pe colaborarea cu autorităţile locale şi regionale, să îşi asume anumite decizii provind circulaţia persoanelor după ieşirea din izolare, pentru a evita ca virusul să fie transportat în zonele mai puţin afectate de epidemie.

Ministrul de interne a refuzat să confirme că guvernul ar vrea să restricţioneze deplasările între regiuni, însă a admis că aceasta este o varinată de lucru. Se ia în calcul, de asemenea, ca oferta de trenuri şi avioane să fie destul de limitată, circulaţia urmând să se reia progresiv. Ceea ce este singur, însă, traficul internaţional va rămâne extrem de limitat, deocamdată:

Cristophe Castaner: În acest moment, eu consider că nu va trebui să deschidem pe termen mediu Spaţiul Schengen la nivelul întregii Europe. Vom asigura gestiunea frontierelor noastre în funcţie de realitatea epidemică din ţara vecină. Aşa că vom menţine controalele între Franţa şi ţările vecine. În orice caz, va fi destul de dificil de călătorit în afara spaţiului Schengen până la vară, sunt convins de acest lucru.

Compania naţională Air France declară că lucrează la noile planuri de zbor, în speranţa că va putea asigura, în iulie, măcar 30 la sută din curse, însă nu poate garanta, în acest moment,  un program sigur pentru vancanţa de vară.

 

Etichete (ii)frantadeplasari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live