Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

5 Februarie 2013
Vizualizari: 1832
Comentează add

Reprezentanţii Departamentului Energiei spun că au fost sustrase date despre angajaţi şi subcontractori, dar nu şi informaţii clasificate.

Departamentul energiei din SUA, "supus unui atac informatic"

ioana-dogaru

Departamentul Energiei din SUA a anunţat, după mesaje similare transmise recent de mai multe publicaţii americane, că a fost atacat de hackeri în ianuarie, care au furat date despre angajaţi şi subcontractori, dar nu şi informaţii clasificate, informează AFP.

"Incidentul informatic care a avut loc la mijlocul lui ianuarie a vizat reţeaua ministerului şi a rezultat în publicarea neautorizată de informaţii identificabile despre angajaţi şi subcontractanţi", a precizat Departamentul Energiei, transmite AFP.

În acelaşi document se precizează că în atac au fost furate date despre sute de salariaţi şi companii.

Departamentul Energiei a precizat că "nicio informaţie clasificată nu a fost compromisă".

"Salariaţii afectaţi vor fi informaţi şi ajutaţi să înveţe ce trebuie să facă pentru a se proteja împotriva unei potenţiale uzurpări de identitate", se mai arată în nota internă.

Departamentul, care a lansat o anchetă împreună cu poliţia federală, a dat asigurări că depune "eforturi substanţiale pentru a reduce probabilitatea ca astfel de evenimente să se repete".

Anunţul privind acest atac informatic se adaugă unei serii de intruziuni în calculatoarele mai multor publicaţii americane - New York Times, Washington Post, Wall Street Journal - şi ale reţelei sociale Twitter, atribuite Chinei.


Etichete atac informaticdepartament de energieSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live