Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 481
Comentează add

Departamentul american de Stat şi-a revizuit sfaturile de călătorie pentru Sri Lanka şi afirmă că grupările teroriste continuă să plănuiască posibile atacuri.

Departamentul de Stat şi-a revizuit sfaturile de călătorie în Sri Lanka

octavian-begu

Sri Lankan security personnel and police investigators look through debris outside Zion Church following an explosion in Batticaloa in eastern Sri Lanka on April 21, 2019. A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP

Departamentul american de Stat şi-a revizuit sfaturile de călătorie pentru Sri Lanka şi afirmă că grupările teroriste continuă să plănuiască posibile atacuri.

Instituţia numeşte ca potenţiale ţinte, între altele, locaţiile turistice, aglomeraţiile de transport, mall-urile, hotelurile sau locurile de rugăciune.

Între timp, în Sri Lanka a fost ridicată interdicţia de a ieşi pe străzi după atentatele de ieri, care au provocat aproape 300 de morţi şi 500 de răniţi. Un număr semnificativ de victime sunt străine. Opt explozii au vizat trei hoteluri de lux şi trei biserici care erau pline cu oameni care participau la sluja Paştelui catolic.

Autorităţile de la Colombo au impus stare de urgenţă la nivel naţional, în urma primului atac major după încheierea războiului civil în ţară, acum 10 ani. Au fost arestaţi 13 suspecţi, dar în cursul unui raid, trei poliţişti au sărit în aer, odată cu locuinţa pe care o percheziţionau.

Aseară, genişti ai armatei au detonat în mod controlat un dispozitiv explozibil descoperit pe o şosea lângă principalul aeroport internaţional al ţării.

În cursul nopţii au fost aruncate sticle incendiare asupra unei moschei şi a două magazine deţinute de musulmani, o posibilă reacţie la bănuielile că o grupare islamică s-ar afla în spatele atacurilor. Autorităţile de la Bucureşti nu au primit până acum nicio notificare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Celula de criză de la nivelul Ministerului de Externe are în atenţie un grup de liceeni din Iaşi aflaţi în această ţară pentru un schimb de experienţă.

Elevii sunt în afara oricărui pericol şi urmează să părăsească insula vineri.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că libertatea religioasă şi credinţa trebuie să apărate, iar premierul Viorica Dăncilă s-a declarat, într-un comunicat, alături de poporul din Sri Lanka.

Atacurile au fost condamnate de lideri politici şi religioşi din întreaga lume.


Etichete sri lankacalatorie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live