Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Daniel Neguţ

14 Septembrie 2012
Vizualizari: 3127
Comentează add

Atenţie cu cine vorbiţi şi ce vorbiţi, deoarece – uneori – vorbele pot fi foarte scumpe!

Denunţători... fiscali

daniel-negut

Foto: Arhivă.

Pentru că, în curând, unii ar putea câştiga bani frumoşi doar dintr-o atentă observare a celor din jurul lor!

Aflăm de la Ministerul Finanţelor că ar fi posibil să fie recompensaţi cei ce-şi vor denunţa vecinii la Fisc, dacă aceştia sunt evazionişti!

Secretarul de stat Liviu Voinea a declarat pentru Mediafax că va studia aşa-numita „legislaţie a denunţătorului” din Suedia, pentru a se încerca implementarea acesteia şi la noi.

Altfel spus, românii care vor oferi Administraţiilor Financiare informaţii reale despre fapte de evaziune fiscală ale unor persoane sau firme, ar putea primi recompense băneşti, aşa cum se întâmplă în alte ţări ale lumii, cum ar fi Suedia.

Acolo, oamenii sunt îndemnaţi să meargă la Fisc dacă au informaţii despre tranzacţii care par ilegale sau despre averi care ar putea să fi fost adunate pe căi necinstite!...

Cam la fel este şi în Statele Unite, unde Fiscul oferă „denunţătorilor” până la 30 la sută din suma recuperată de stat din evaziunea descoperită datorită informaţiiilor astfel obţinute şi nici Germania nu este indiferentă la astfel de procedee de recuperare a pierderilor provocate bugetului de fenomenul evazionist!

Aşadar, este bine să ştiţi că un asemenea sistem al „denunţătorilor fiscali” ar fi posibil să se aplice şi la noi, în viitor, într-o formă sau alta.

Dar, sunt deja voci care propun şi „reversul medaliei”: aplicarea de amenzi celor care vin la Fisc cu informaţii neadevărate, doar pentru că sunt supăraţi pe vecinii care sunt mai înstăriţi ca ei.

Oricum, reţineţi această idee a Ministerului Finanţelor, cu singura condiţie ca – dacă se va aplica - informaţiile dvs. să fie şi adevărate!

 

 


Etichete Ministerul FinanţelorSuediaAdministraţia FinanciarăFisctranzacţiievazionişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live