Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ioan Suciu

5 Aprilie 2012
Vizualizari: 3014
Comentează add

Dan Merisca a organizat în sala de aşteptare a cabinetului său o adevarată expoziţie de pictură.

Dentistul care te tratatează cu artă Dentistul care te tratatează cu artă - Conține audio Dentistul care te tratatează cu artă - Conține galerie foto

ioan-suciu

Dan Merișca (foto: Ioan Suciu)

Peisaje în culori pastelate te fac sa uiţi de ce ai venit. Astfel că apropierea de temutul dentist este mult mai puţin ostilă. Astăzi, Dan Merișca a vernisat în incinta Centrului Cultural Italian din Arad o expoziţie de pictură cu tema "Artă şi Societate".

„Terapia prin artă”, lucrări care astăzi liniştesc suflete zbuciumate în saloane de spital, clinici, oriunde este nevoie de coborârea luminii şi păcii în suflet. „Noi, artiştii putem face asta numai dacă arta noastră ajunge la om. Eu pictez doar pentru sufletul omului. Este mesajul final pentru orice artist dacă a reuşit să ajungă în cel mai ascuns loc al conştiinţei, acolo unde nici legea şi nici biserica nu va ajunge vreodată. Arta nu obligă, nu cere, nu pedepseşte, nu urlă, nu distruge, nu învrăjbeşte şi nu desparte, ci aduce Pace, Unire şi Dragoste între semeni sub binecuvântarea divină”, spune doctorul stomatolog Dan Merișca. 

Cromatoterapia sau tratamentul prin culori era apreciată pentru eficacitatea sa încă din Evul Mediu şi era folosită de vindecători ca mijloc de combatere a diverselor maladii. În prezent, cercetătorii recunosc că într-adevăr culorile influenţează psihicul uman şi implicit dispoziţia şi starea de sănătate a individului.


Etichete Dan MerișcastomatologartăpicturăArad

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live