Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 732
Comentează add

Premierul britanic este acuzat că denaturează voit detaliile legate de atacul terorist de pe Podul Londrei.

"Denaturări ale premierului" privind atacul de la Podul Londrei

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Premierul britanic, Boris Johnson, a fost acuzat că denaturează voit detaliile legate de atacul terorist de pe Podul Londrei, într-o încercare de a transforma incidentul într-o chestiune electorală.

Deşi familia uneia dintre victime a cerut ca moartea fiului lor să nu fie exploatată politic, prim-ministrul a dat vina pe laburişti pentru eliberarea condiţionată din închisoare a atacatorului.

Conservatorii au încercat să profite imediat, din punct de vedere electoral, de pe urma atacului de vineri, promițând să pună capăt eliberărilor condiționate pentru persoanele condamnate pentru fapte legate de terorism.

Premierul Boris Johnson a dat vina pe fostele guvernării laburiste pentru legislația aflată în prezent în vigoare și a declarat că actualul lider, Jeremy Corbyn, ar fi incapabil să protejeze locuitorii. Tatăl lui Jack Merritt, una dintre cele două persoane care au murit în urma atacului de vineri, a postat pe Twitter un mesaj în care i-a cerut prim-ministrului să înceteze exploatarea politică.

"Nu vă folosiți de moartea fiului meu pentru a vă promova propaganda josnică. Jack lupta împotriva a tot ceea ce reprezentați dumneavoastră: ură, diviziune, ignoranță.", a scris David Merritt. Şi lidera Partidului Liberal Democrat, Jo Swinson, l-a criticat pe Boris Johnson.

"Membrii comunității au acționat extraordinar și apoi a venit prim-ministrul și a încercat să transforme totul într-o chestiune electorală. Este dezgustător", a spus Jo Swinson.


Etichete denaturaripremieratac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live