Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 476
Comentează add

În Botoşani se protestează din nou pentru drumuri mai bune. Sute de şoferi cu maşinile lor străbat cele mai pline de gropi sectoare de drum din judeţ.

Demonstraţii la Botoşani pentru "drumuri mai bune"

gina-poenaru-botosani

Groapă în carosabil. Foto: Arhivă/Alex Lancuzov.

În Botoşani se protestează din nou pentru drumuri mai bune. Sute de şoferi cu maşinile lor străbat cele mai pline de gropi sectoare de drum din judeţ.

Protestul urmează să se încheie în faţa sediului Consiliului Judeţean.

Chiar de la primele ore ale dimineţii s-au adunat în comuna Răuţeni şoferii din zonă şi au pornit într-un marş auto, la care s-au alăturat pe traseu peste 250 de maşini.

Caravana protestatarilor a trecut prin comunele Hlipiceni, Todireni, Lunca, Suliţa, Blândeşti, Talpa, Stăuceni şi s-a oprit în faţa Consiliului Judeţean, unde este autorizată să protesteze până la ora 14:00.

Tot aici au venit şoferi din zona de nord a judeţului.

Traseul ales de protestatari include porţiuni din drumul strategic de 107 kilometri pentru care au fost alocate fonduri de 250 de milioane de lei, dar a cărui realizare este întârziată pentru că la licitaţia din 27 martie nu a fost depusă nici o ofertă.

Asta, după ce mai bine de un an licitaţia a fost blocată de proceduri birocratice.

Supărarea oamenilor a crescut şi după ce prestatorul de reparaţii drumuri a reziliat contractul pe patru ani din cauza preţurilor care nu acoperă cheltuielile.

S-a organizat aşadar o nouă licitaţie. Preşedintele Consiliul Judeţean şi vicepreşedintele Consiliul Judeţean admit că protestul oamenilor este îndreptăţit.

Au avut loc negocieri care s-au încheiat acum câteva minute. Acum se comunică protestatarilor concluziile la care au ajuns.

Acestea ar fi că în două sau trei săptămâni lucrările la drumul strategic vor începe efectiv şi că pe celelalte porţiuni de drum se vor efectua lucrări de întreţinere, pentru că oferta a fost deschisă, iar imediat se va şti şi contructorul care va interveni.


Etichete botosanidemonstratiidrumurimasinigropiconsiliul judetean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live