Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Aprilie 2019
Vizualizari: 477
Comentează add

Protestatarii cer numirea unui guvern civil şi declanşarea unei anchete împotriva fostului preşedinte Omar Al Bashir şi a serviciilor de informaţii.

Demonstranţii din Sudan nu renunţă la "revoluţia lor"

rador

Sudan. Foto: Agerpres/EPA.

Demonstranţii din Sudan afirmă că mişcarea lor, pe care o descriu ca fiind o revoluţie, trebuie să îşi păstreze vigilenţa în următoarele 72 de ore, pentru că nu a repurtat încă victoria.

Adresându-se BBC, o purtătoare de cuvânt a protestatarilor, Sarah Abdel Ghalil, a declarat că sunt necesare mai multe schimbări: "Aşteptăm punerea în aplicare. Până acum, Sudan TV şi Sudan Radio nu au vorbit despre o revoluţie, nu am fost invitaţi să luăm cuvântul la niciuna din aceste platforme. Nu ştim sigur ce se întâmplă cu Serviciul naţional de informaţii. Revoluţia a fost atacată vehement pe Internet".

Dra Abdel Ghalil a declarat că diplomaţii sudanezi din străinătate ar trebui înlocuiţi, aşa încât mişcarea protestatarilor să poată fi reprezentată internaţional.

Protestatarii cer numirea unui guvern civil şi declanşarea unei anchete împotriva fostului preşedinte Omar Al Bashir şi a serviciilor de informaţii.

Guvernul militar care a preluat puterea are în componenţă numai ofiţeri superiori din rândurile armatei, poliţiei şi serviciilor de informaţii.


Etichete sudandemonstrantirevolutiearmataOmar Al Bashirguvern militar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live