Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

11 Februarie 2021
Vizualizari: 209
Comentează add

Trump este judecat în Senat pentru incitarea la insurgență, dar avocaţii susținut că fostul președinte nu are nicio responsabilitate pentru atacul soldat cu cinci morţi.

Democrații americani îşi continuă pledoariile împotriva lui Donald Trump

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, Washington. Foto: Arhivă/ Spencer Platt/ Getty Images/ AFP

Democrații americani îşi continuă azi pledoariile împotriva lui Donald Trump, după o zi în care au prezentat imagini șocante ale asaltului din ianuarie comis de susținătorii fostului președinte asupra Congresului Statelor Unite.

Trump este judecat în Senat pentru incitarea la insurgență, dar avocaţii susținut că fostul președinte nu are nicio responsabilitate pentru atacul soldat cu cinci morţi.

Reprezentanții democrați afirmă însă că Donald Trump a început să instige la violență cu mult timp înainte și ca i-a transformat în ținte pe politicienii de rang înalt, inclusiv pe propriul său vicepreședinte, Mike Pence.

Procurorii l-au acuzat pe Trump că a fost incitatorul șef al asediului. Ei şi-au deschis pledoariile prezentând dovezi furnizate de Trump însuși.

Sute de tweet-uri și declarații care au culminat cu apelul din 6 ianuarie, când le-a cerut suporterilor să lupte din răsputeri pentru ca el, Donald Trump, să rămână la Casa Albă.

"Dovezile vă vor arăta că fostul președinte Trump nu a fost un spectator inocent", a spus congresmanul democrat Jamie Raskin, care conduce echipa acuzării. Dovezile va vor arăta că a incitat în mod clar insurecția, va vor arăta că Donald Trump și-a abandonat rolul de comandat șef și a devenit incitatorul şef". 

Noi mărturii video arată cât de aproape au fost atacatorii care scandau 'spânzuraţi-l pe Mike Pence' şi 'ucideţi-o pe Nancy Pelosi', de vicepreședinte şi de speakerul Camerei Reprezentanților.

La ora 14:24, cu două minute înainte ca Pence să fie evacuat din sala Congresului, Trump le-a trimis un tweet suporterilor săi: "Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja țara și Constituția".

Suporterii lui Trump au venit echipați și înarmați gata să meargă la Capitoliu, a spus unul dintre procurori, congresmanul Joe Neguse, adăugând 'când au ascultat discursul lui Trump i-au înțeles cuvintele'.


Etichete (ii)procestrumpsenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live