Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 276
Comentează add

Demisii la Spitalul Județean de Urgență Deva

ilie-pintea

   

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, şi directorul medical Claudiu Antal, au demisionat din funcţii în această dimineață, din motive care urmează să fie prezentate.
 
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a confirmat cele două demisii și a precizat noua conducere a spitalului va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii.
 
Silviu Didilescu, managerul demisionar, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.
 
Sindicatul medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva "Medicorum Honorem" a acuzat ieri conducerea unităţii medicale de "abuzuri" în modul în care ar fi înţeles să gestioneze activitatea instituţiei şi programul de lucru al cadrelor medicale, în contextul epidemiei de Covid-19, solicitând intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.
 
Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, pe 29 martie, personalul medical nu a mai putut părăsi unitatea sanitară, iar SJU Deva ar fi continuat să interneze cazuri noi de bolnavi Covid-19 pozitiv.
 
Organizaţia sindicală susţine că după testarea medicilor şi delimitarea cazurilor Covid-19 pozitiv, actuala conducere a SJU Deva ar fi putut relua activitatea normală pentru întreg personalul angajat, cu respectarea normării muncii şi acuză că s-ar face presiuni pentru ca unele cadre medicale să vină la serviciu pentru perioade consecutive de 14 zile.
 
În finalul scrisorii deschise, Sindicatul "Medicorum Honorem" avertizează că "va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv", apreciind că interdicţia de a părăsi spitalul la finalul programului de lucru nu ar fi justificată.
 
(PH)

Etichete Spitalul Județean de Urgență Devademisii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live