Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

19 Martie 2014
Vizualizari: 944
Comentează add

Demersurile Tiraspolului privind recunoaşterea independenţei regiunii separatiste transnistrene nu reprezintă o noutate, a declarat premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Demersurile Tiraspolului "nu sunt o noutate"

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

 Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Foto: arhivă

Demersurile Tiraspolului privind recunoaşterea independenţei regiunii separatiste transnistrene nu reprezintă o noutate, a declarat, miercuri, premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

El a promis o reacţie calmă a Chişinăului la provocările separatiştilor transnistreni şi a reamintit poziţia comunităţii internaţionale, inclusiv a Rusiei, care recunosc suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova. 

"Ceea ce se spune la Tiraspol îi priveşte, dar există un limbaj foarte clar din partea tuturor actorilor importanţi, inclusiv a Federaţiei Ruse, inclusiv a Ucrainei.

"Ultima referinţă pot să vă fac la Conferinţa ministerială a OSCE, unde încă o dată principiul integrităţi teritoriale a Republicii Moldova a fost confirmat şi consfinţit", a declarat Iurie Leancă.

În acelaşi timp, Iurie Leancă s-a arătat deranjat de dialogul direct purtat de autorităţile de la Moscova cu liderii separatişti transnistreni şi a solicitat ca această comunicare să se desfăşoare prin intermediul Chişinăului.

Premierul, care a revenit marţi de la Kiev, a anunţat că pe parcursul vizitei de lucru a discutat subiecte de interes bilateral, inclusiv asupra unui nou contract de livrare a gazului, continuarea demarcării hotarului comun, precum şi asupra extinderii colaborării economice.


Etichete Republica MoldovapremierIurie LeancăChişinăuTiraspolprovocăriseparatişti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live