Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Mai 2022
Vizualizari: 191
Comentează add

Suma avută în vedere este de 3 milioane de euro și privește cele 21 de jaloane și ținte îndeplinite în România în trimestrul IV al anului trecut.

Demersuri pentru depunerea primei cereri de plată în cadrul PNRR

radiojurnal

Ioan Marcel Boloș. Foto: Agerpres

Autoritățile pregătesc demersurile pentru depunerea primei cereri de plată la Comisia Europeană până la finalul acestei luni.

Șeful executivului a prezidat ieri o reuniune extraordinară a Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Suma avută în vedere este de 3 milioane de euro și privește cele 21 de jaloane și ținte îndeplinite în România în trimestrul IV al anului trecut.

Trei lucruri trebuie să facă executivul pentru a primi acești bani: să încarce pe platforma oficială a Comisiei Europene jaloanele și țintele propuse, să stabilească un mecanismul de management a proiectelor și un alt mecanismul de verificare intermediară a modului în care sunt îndeplinite țintele propuse.

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a precizat că fără acest ultim mecanism Comisia Europeană poate să blocheze fondurile europene.

Marcel Boloș: Politica de coeziune, dar și Planul Național de Redresare și Reziliență impun ca fiecare din bugete să aibă la bază un sistem de management și control, respectiv, dacă fiecaree program operațional are un sistem de management și control, la fel şi Planul Național de Redresare și Reziliență are, de asemenea, un sistem de management și control specific, încât funcțiile care privesc sistemul de management și control, de la evaluare, contractare, monitorizare proiecte, nereguli, verificare  achiziții publice, toate acestea trebuie să fie asigurate prin operaționalizarea structurilor organizatorice. În caz contrar, România riscă ca plățile sau programele operaționale sau, de ce nu, chiar întreruperea programelor operaționale, e dreptul Comisiei de a solicita acest lucru în situația în care aceste sisteme de management și control nu funcționează conform cerințelor și standardelor Uniunii Europene.

Tot Marcel Boloș a mai anunțat că majoritatea voucherelor de 50 de euro pentru persoanele vulnerabile va fi distribuită luna viitoare, iar restul până la finalul lunii iulie.

 


Etichete pnrrcerere de plataMarcel Bolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live