Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iulie 2017
Vizualizari: 703
Comentează add

Autorităţile române sunt în grafic cu demersurile, a declarat la Radio România Actualităţi, ministrul delegat ptr afaceri europene, Victor Negrescu, aflat în Londra la sediul EMA.

Demersuri ca Bucureştiul să găzduiască Agenţia Europeană pentru Medicamente

radiojurnal

  Minister-Delegate for European Affairs, Victor Negrescu. Photo: caleaeuropeana.ro.

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, aflat la Londra în vizită la sediul actual al Agenţiei, a precizat că dosarul României este pregătit şi va fi depus conform cerinţelor Comisiei Europene până la sfârşitul acestei luni.

Ministrul pentru afaceri europene împreună cu ministrul sănătăţii şi cu preşedintele Agenţiei Române a Medicamentelor, au prezentat la Londra, celor de la Agenţia Europeană pentru Medicamente oferta românească de relocare la Bucureşti după Brexit a acestei Agenţii.

Victor Negrescu: Dosarul nostru este unul complet. Corespunde tuturor criteriilor stabilite de Comisia Europeană, că vorbim de capacitatea de a continua activitatea încă din prima zi a transferării Agenţiei, până la argumente de ordin logistic, că vorbim de sediu, că vorbim de educarea şi formarea personalului care urmează să vină în România, până la aspectele legate de găzduirea unor evenimente de mare amplitudine în domeniul acesta, al sănătăţii publice.

Ministrul s-a referit și la probleme legate de transport şi cazare.

Victor Negrescu: Din punct de vedere logistic, stăm bine şi sunt convins că nu avem niciun motiv să credem că dosarul nostru este mai puţin viabil decât alte proiecte, prezentate de alte ţări. Făcând acest dosar, am demonstrat că suntem capabili să venim cu o oferă solidă. Acum este important să prezentăm oferta cât mai bine, să discutăm cu partenerii noştri europeni, în aşa fel încât să putem să promovăm acest proiect.  

Ministrul pentru afaceri europene, Victor Negrescu a mai precizat că, dacă Agenția Europeană pentru Medicamente se va muta cu sediul de la Londra în România, țara noastră va avea multe beneficii economice, dar mai ales de imagine care nu pot fi măsurate imediat, dar care vor aduce efecte pozitive pe termen mediu şi lung.


Etichete DemersuriBucureştiAgenţia Europeană pentru MedicamenteVictor Negrescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live