Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

19 Iulie 2011
Vizualizari: 3084
Comentează add

Nouă delfini au fost găsiţi morţi, în ultimele zile, pe plajele de pe litoralul românesc, după ce şi-au găsit sfârşitul în plasele de pescuit. De la începutul anului 88 de delfini morţi au fost găsiţi pe plajele româneşti.

Delfini decedaţi pe litoralul românesc

mona-constantinescu-constanta

Poza: Mona Constantinescu.

Nouă delfini au fost găsiţi morţi, în ultimele zile, pe plajele de pe litoralul românesc, după ce şi-au găsit sfârşitul în plasele de pescuit.
   
În urma unor apeluri din partea dispeceratului Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, “Apele Române”, echipa care deserveşte programul Delfinii în criza!, a identificat şi recuperat de pe plajele litoralului românesc alte nouă cadavre de delfini din speciile Phocoena phocoena (marsuin) şi Delphinus delphis (delfin comun).

Este vorba de şase femele şi doi masculi de marsuini şi un mascul de delfin comun.
   
"Moartea acestora a survenit ca urmare a înecului după prinderea lor în plase de pescuit", a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, biologul Răzvan Popescu Mirceni, care a precizat că de la începutul anului şi până în prezent, au fost înregistrate 88 de cazuri de delfini morţi pe plajele de pe litoral.
   
Biologul Răzvan Popescu Mirceni a mai spus că în timpul unei ample acţiuni de monitorizare şi înregistrare a populaţiilor de delfini din zona costieră românească, ce a fost desfăşurată în weekend, au fost identificate, în zona Constanţei, două grupuri de delfini din specia Tursiops truncates (afalini), alcătuite din cinci, respectiv opt exemplare, şi un grup de marsuini, format din şase exemplare.
   
Tot în cadrul acestei acţiuni, echipa Oceanic-Club, împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră, au recuperat aproximativ 300 de metri de plasă monofilament, abandonată, aflată în largul mării, în dreptul unei plaje din staţiunea Mamaia.


Etichete Ştiri Sud-EstdelfinpescuitdeceslitoralRăzvan Popescu Mirceni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live