Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

5 Decembrie 2017
Vizualizari: 917
Comentează add

FOTO: Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Daniel, a fost primită de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Delegaţia BOR, primită de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill

alexandru-beleavski-moscova

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Daniel, a fost primită de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill. Foto: Alexandr Beleavski.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni, mâine, cu şefii delegaţiilor bisericilor ortodoxe care se află la Moscova pentru a participa la manifestările jubiliare consacrate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Astăzi, delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Patriarhul Daniel, a fost primită de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Corespondență de la Moscova - Reporter: Alexandr Beleavschi - Aflat în aceste zile la Moscova, la invitația Patriarhului Rusiei, Kirill, cu ocazia Cententarului restabilirii instituției patriarhatului în Biserica Rusă, ca și a comemorării împlinirii a 100 de ani de la declanșarea persecuțiilor comuniste împotriva bisericii, Patriarhul Daniel a oficiat azi-dimineață o liturghie la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, unde se află moaștele Sfintei Matrona a Moscovei, una din cele mai venerate sfinte ruse.

A fost prima slujire a unui  patriarh român într-o mănăstire din Rusia. După-amiază, Patriarhul Daniel a avut o întâlnire bilaterală cu  Patriarhul Kirill, la reședința acestuia de la Mănăstirea Sfântul Danill din Moscova. Deschinzând întâlnirea, Întâistătătorul Bisericii Ruse a spus.

Patriarhul Kirill: Sunt bucuros că sărbătorirea restabilirii patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă a devenit  o sărbătoare general ortodoxă. Aceasta ne spune că suntem împreună și la bucurie și în durere. Avem credința că această sărbătorire va sluji la întârirea în continuare a cooperării pan-ortodoxe și unității noastre. 

Mulțumind pentru  invitația de a participa la care iau parte întăistătorii și reprezentanții tuturor  bisericilor ortodoxe, Patriahul Daniel a spus.

Patriarhul Daniel: Ne-am rememorat suferințele prin care a trecut Biserica Ortodoxă Rusă și alte biserici din  Europa Răsăriteană și în același timp am văzut trecerea de la răstignire la înviere, de la o biserică prigonită la o biserică înviată și înnoită.

Cei doi patriarhi și-au exprimat dorința de a continua colaborarea dintre instituțiile de învățământ teologic, prin schimburi de studenți, iar la sfârșitul întrevederii au făcut schimb de cadouri.


Etichete Delegaţia BORPatriarhul Moscovei şi al Întregii RusiiKirill

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live