Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

18 Iunie 2011
Vizualizari: 3113
Comentează add

Defrişările se desfăşoară în România de 7 ori mai repede decât pot să crească copacii. Suprafaţa forestieră din ţara noastră este sub nivelul mediu al Uniunii Europene.

Defrişările ilegale, un pericol pentru pădurile din România

ionut-dragu

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Valerian Solovăstru. Foto: Arhivă Agerpres.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), suprafaţa de păduri defrişată în 2010 în România a crescut cu 7,4% faţă de 2009.

În acelaşi timp însă, suprafaţa fondului forestier a crescut cu doar 0,3% în 2010 faţă de anul anterior.

În prezent, pădurile ocupă o pondere de 28% din teritoriul României, echivalentul a 6,65 milioane de hectare, adică mult sub nivelul mediu al Uniunii Europene, de 36%.

Din acest punct de vedere ţara noastră se clasează pe locul 17 în Europa.

Valerian Solovăstru, director Romsilva, a apreciat într-un interviu pentru Radio Antena Satelor că furtul de material lemnos este o problemă reală în România.

“Dacă legislaţia, care este destul de dură, ar fi aplicată ad literam atunci problema defrişărilor ilegale ar dispărea”, a declarat Valerian Solovăstru.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat că în 2011 se va putea aloca din fondul de mediu suma de 400 de milioane de lei, comparativ cu 180 de milioane anul trecut, în principal pentru împăduriri.

În 2010, cele mai multe defrişări au fost făcute în regiunea de dezvoltare Nord-Est, urmată de Centru şi de zonele de Nord şi Nord-Vest.

Audio: Directorul Romsilva Valerian Solovăstru.


Etichete păduridefrişăriforestierINSValerian Solovăstrudirector Romsilva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live