Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2020
Vizualizari: 232
Comentează add

Deficitul bugetar pentru 2020 ar urma să crească de la 6,7 la 8,6%

radiojurnal

Foto Agerpres

Deficitul bugetar pentru acest an ar urma să crească de la 6,7 la 8,6% în special din cauza scăderii veniturilor, ca efect al măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.
 
Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a explicat cu puțin timp în urmă că rectificarea bugetară prevede sume suplimentare pentru investiții, precum și pentru sănătate, educație și transporturi.
 
Florin Cîțu: Am suplimentat resursele pentru Ministerul Transporturilor la această rectificare și, astfel, bugetul pentru Ministerul Transporturilor în 2020 este unul record, cel mai mare buget pentru investiții alocat de Guvernul României. La Sănătate, un domeniu prioritar în acest an, am alocat mai multe resurse; de fapt, față de bugetul inițial, sumele alocate pentru Sănătate au crescut cu aproximativ 45%. Ne vom uita în continuare și în partea a doua dacă o să mai fie nevoie de suplimentarea resurselor, suntem pregătiți să alocăm resurse supplimentare pentru acest sector.
 
Realizator: Bani în plus vor fi alocați și pentru Ministerul Muncii, iar Florin Cîțu a precizat că punctul de pensie va crește cu cea mai mare valoare înregistrată până în prezent.

Etichete deficit bugetar(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live