Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Ianuarie 2020
Vizualizari: 221
Comentează add

INS: Deficitul balanţei comerciale a României în 2019 s-a amplificat, în contextul în care importurile au crescut cu 4,1 la sută, iar exporturile cu doar 1,7 la sută.

Deficitul balanţei comerciale a României în 2019 "s-a amplificat"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Deficitul balanţei comerciale a României în 2019 s-a amplificat, în contextul în care importurile au crescut cu 4,1 la sută, iar exporturile cu doar 1,7 la sută, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică.

Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute, în continuare, de maşini şi echipamente de transport, precum şi alte produse manufacturate.

În ciuda acestui dezechilibru, Banca Mondială şi-a îmbunătăţit uşor estimările privind evoluţia economică a României în acest an.

Instituţia a informat că se aşteptă ca ţara noastră să înregistreze în 2020 o creştere a Produsului Intern Brut de 3,4 la sută, cu 0,1 puncte procentuale peste previziunea precedentă.

Cu toate acestea, în următorii doi ani, Banca Mondială susţine că ritmul de creştere economică va încetini semnificativ, ajungând la 3,1 la sută, din cauza reducerii consumului, dar şi a migraţiei forţei de muncă.


Etichete deficitromaniabalanta comercialainsbanca mondiala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live